Sekaná plněná šunkou a sýrem - postup přípravy
Už vás nudí obyčejná sekaná z mletého masa? Tak si ji zkrátka zpestřete šunkovou a sýrovou náplní! Je to velmi jednoduché. Během několika málo minut tak připravíte lahodný a šťavnatý oběd nebo večeři pro celou rodinu.
Ingredience
Začněte tím, že si v míse ochutíte mleté maso. Vsypte tedy k němu sušenou petržel, sušený česnek, mletý pepř, sůl a také přidejte strouhanku, vejce a mléko. Ze všech ingrediencí vypracujte homogenní masové těsto.
To navrstvěte na kousek potravinové fólie. Měli byste z něj vytvořit jakýsi plát ve tvaru obdélníku. Na ten poklaďte rovnoměrně plátky šunky, sýra a také na oleji restovanou cibuli s žampiony. Mleté maso pomocí fólie zarolujte, dobře po krajích utěsněte a dejte chladit na chvíli do lednice.
Dokončování šťavnaté sekané se šunkou a sýrem a její pečení
Nakonec chlazenou sekanou vyjměte z potravinové fólie a poklaďte na ní plátky slaniny. V této podobě ji zabalte do alobalu a pečte v troubě cca 30 minut při teplotě 180 °C. Poté maso rozbalte z alobalu a dopékejte dozlatova dalších 15 až 20 minut při nižší teplotě.
Servírování sekané se šunkou a sýrem
Upečenou sekanou plněnou šunkou a sýrem vyjměte z trouby a ihned podávejte naplátkovanou například s bramborovou kaší zjemněnou máslem. Hodit se však budou i opékané brambory a různé druhy studených omáček a dipů. Doplnit porci lze i o zeleninový salát. Přejeme vám dobré chutnání.