Sekaná roláda v bramborovém trojobalu - postup přípravy
Zajímavý masový pokrm uděláte z mletého masa plněného sýrem a paprikou. Zkuste vše obalit do trojobalu, kde místo strouhanky použijete nastrouhané brambory
Ingredience
Smíchejte mleté maso s nakrájenou cibulí, přidejte jedno vejce a po 5 gramech soli a pepře. Vše smíchejte do celistvé hmoty. Na stůl si rozložte potravinářskou fólii, na ní asi do centimetrové vrstvy udělejte z masa obdélník. Nastrouhejte tvrdý sýr, nakrájejte papriku na kousky a maso jimi pokryjte. Pak ho posypejte nasekanou petrželkou.
Pomocí fólie začněte z obdélníku dělat roládu tak, aby sýr a všechny další přísady byly uvnitř. Po srolování fólii rolováním utáhněte, aby se maso co nejvíce spojilo. Vše pak dejte na 3 hodiny zmrznout do lednice.
Na talíř si na speciálním kráječi nastrouhejte brambory na jemné nudličky, případně na klasickém struhadle nahrubo. V hlubokém talíři rozšlehejte dvě vejce s 5 gramy soli. Na třetí talíř si připravte hladkou mouku. Vyndejte zmrzlou roládu z mrazáku a odstraňte fólii. Pak ji rozkrájejte na centimetr až centimetr a půl silné plátky.
Na sporáku si rozpalte pánev s olejem. Každý plátek nejprve obalte v mouce, pak ho namočte ze všech stran ve vejcích a nakonec je dejte do brambor, aby se nastrouhané nudličky na maso přichytily. Nakonec na oleji smažte dozlatova a pak servírujte se zvolenou přílohou.