Sezamovo-kokosové tyčinky s kondenzovaným mlékem a bílou čokoládou - postup přípravy
Tyto nepečené dobrůtky ozdobí váš sváteční stůl, aniž by vás stály nějaké větší úsilí, čas nebo peníze. Výsledek však předčí veškerá očekávání.
Ingredience
Sezamová semínka vsypte do suché pánve a nechte je opražit dozlatova. Poté je vsypte do misky elektrického sekáčku.
Do téže suché pánve nasypejte strouhaný kokos, rovněž jej nechte zezlátnout a přisypejte ho k sezamu, s nímž ho společně rozmixujte na jemnou drť, kterou vsypte do hluboké mísy.
Namísto semínek vložte do elektrického sekáčku nalámané sušenky a rovněž je rozmixujte na prach. Ten pak smíchejte se sezamovou a kokosovou drtí. Do směsi zapracujte kondenzované mléko v takovém množství, abyste vytvořili soudržnou a nelepivou hmotu. Z připraveného těsta odebírejte kousky, z nichž formujte krátké válečky, které vyskládejte vedle sebe na plech nebo tácek.
Nad parní lázní nechte rozpustit bílou čokoládu a každý váleček v ní celý obalte. Poté jej položte na tácek pokrytý kusem pečicího papíru. Když jsou obalené všechny válečky, vložte je na tácku do mrazáku na 10 minut ztuhnout.
Nožem okrájejte kousky čokolády, které z tyčinek stekly dolů. Konce tyčinek opět namočte do čokolády a obalte je ve zbytku restovaného kokosu či sezamových semínek. Zbytkem rozpuštěné čokolády naplňte zdobicí sáček, vytvořte z něj na povrchu tyčinek ozdobné cákance a dejte je zpátky do mrazáku na dalších 5 minut ztuhnout.
Hotové tyčinky vložte do papírových košíčků a podávejte.
Videopostup krok za krokem