Sladké jablkové růžičky - postup přípravy
Stačí si jen trochu pohrát s jablky a proužkem listového těsta a získáte sladký jablečný dezert ve tvaru růžových květů, který je nejen dobrý, ale i skvěle vypadá.
Ingredience na 1 růži
Na 1 růži budete potřebovat 2–3 jablka v závislosti na tom, jak jsou velká. Jablka omyjte a ze dvou stran nakrájejte na tenké plátky až k jádřinci. Poté do hrnce nalijte vodu, přisypejte cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí a roztok nezačne vřít. Následně do něj vložte plátky jablek a vařte, dokud nebudou měkké. Poté je vyndejte a nechte vychladnout.
Vezměte si plát listového těsta a odkrojte z něj asi 3 centimetry široký a 30 centimetrů dlouhý pruh. Pak plátky jablek položte po jeho délce tak, aby se z větší části překrývaly a zasahovaly asi do dvou třetin šířky těsta. Zbývající třetinu těsta přehněte přes konce jablek a vše srolujte do růžičky. Dejte ji do papírového kornoutku na košíčky a ten do malé zapékací misky, aby vše drželo tvar.
Jablečnou růžičku dejte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte cca 30 minut. Před podáváním ji poprašte moučkovým cukrem.