Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sladké jablkové růžičky

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Sladké jablkové růžičky - postup přípravy

Stačí si jen trochu pohrát s jablky a proužkem listového těsta a získáte sladký jablečný dezert ve tvaru růžových květů, který je nejen dobrý, ale i skvěle vypadá.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience na 1 růži

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Na 1 růži budete potřebovat 2–3 jablka v závislosti na tom, jak jsou velká. Jablka omyjte a ze dvou stran nakrájejte na tenké plátky až k jádřinci. Poté do hrnce nalijte vodu, přisypejte cukr a míchejte, dokud se cukr nerozpustí a roztok nezačne vřít. Následně do něj vložte plátky jablek a vařte, dokud nebudou měkké. Poté je vyndejte a nechte vychladnout.

2. KROK

Vezměte si plát listového těsta a odkrojte z něj asi 3 centimetry široký a 30 centimetrů dlouhý pruh. Pak plátky jablek položte po jeho délce tak, aby se z větší části překrývaly a zasahovaly asi do dvou třetin šířky těsta. Zbývající třetinu těsta přehněte přes konce jablek a vše srolujte do růžičky. Dejte ji do papírového kornoutku na košíčky a ten do malé zapékací misky, aby vše drželo tvar.

3. KROK

Jablečnou růžičku dejte do předehřáté trouby na 200 °C a pečte cca 30 minut. Před podáváním ji poprašte moučkovým cukrem.

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů