Slaná bramborová roláda s houbami a sýrem - postup přípravy
Bramborová roláda je skvělý pokrm, kterým můžete snadno a rychle nasytit celou rodinu, aniž byste potřebovali drahé suroviny. Skvělou večeři navíc připravíte během chvilky, takže na ni nebude vaše rodina dlouho čekat. Vyzkoušejte tento netradiční recept a do hodinky máte večeři na stole!
Ingredience
Připravte si hlubokou mísu a nastrouhejte do ní oškrábané a omyté brambory. Ze strouhaných brambor vymačkejte co největší množství tekutiny rukama. Tento krok ve výrobě vám jistě zabere nějaký čas, ale tohle bude časově nejnáročnější věc, kterou budete muset udělat. Až budete mít dokonale vymačkané a připravené brambory, rozklepněte do nich jedno vejce a důkladně promíchejte. Poté přidejte asi jednu lžíci olivového oleje, sůl a rozmarýn podle chuti. Znovu promíchejte.
V tuto chvíli máte již pokrm téměř hotový. Připravte si plech a vyložte ho papírem na pečení. Potřete jej olivovým olejem. Stačí jen pár kapek, které rozmažete prsty nebo kuchyňským štětcem. Nyní na plech vysypte veškeré bramborové těsto, které jste si připravili a rovnoměrně ho rozložte po celém plechu. Použít můžete lžíci, stěrku nebo vlhké ruce. Troubu předehřejte na 180 stupňů a pečte po dobu 30 minut.
Až budou brambory upečené, rozložte na povrch nakrájené houby, plátkový sýr a pomocí pečicího papíru srolujte připravený pokrm do tvaru rolády.
Takto připravenou roládu přesuňte na plech i s pečicím papírem a vraťte do trouby na dalších 10 minut. A máte hotovo. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!