Slané pizza šneky s uzeninou a sýrem - postup přípravy
Tento dezert si zamilujete pro jeho snadnou a rychlou přípravu. Slané pizza šneky můžete podávat jako předkrm nebo dezert, až vás navštíví rodina a přátelé. Jejich rozmanitá chuť vás ohromí.
Těsto
Náplň
Na potření
Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte teplé mléko s teplou vodou, rostlinným olejem, suchým droždím, cukrem a solí. Do tekutiny vsypte mouku a vypracujte těsto, které přikryjte potravinovou folií a nechte odpočívat 45 minut.
Zatím nakrájejte červenou kapii na malé kousky a stejný postup opakujte u dvou zelených paprik a klobásy.
Poznámka: Druh klobásy nebo salámu, který použijete, závisí na vašich osobních preferencích.
Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na dvě stejné části, z nichž vyválejte pláty ve tvaru čtverce o velikosti cca 40×40 cm. Každý plát následně posypte nastrouhaným Čedarem, klobásou, paprikami a nasekanými olivami.
Na závěr zopakujte posypání sýrem.
Tip: Ingredience si předem rozdělte tak, aby vám rovnoměrně vystačily na naplnění obou částí těsta.
Těsto nyní zarolujte a nakrájejte ho na kousky o šířce přibližně 2 cm, které pokládejte na plech vyložený pečicím papírem, kde na ně trochu zatlačte, aby byly víc ploché.
Poznámka: Z každého těsta by vám mělo vzniknout 10 kousků.
Plech přikryjte čistou utěrkou a nechte slané pizza šneky odpočívat ještě 15 minut. Poté povrch šneků potřete rozšlehanými žloutky s olivovým olejem a pečte je v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lezzet Tutkunu