Smažená cuketová roláda s vajíčkem a sýrem - postup přípravy
Tolik cuket a tak málo receptů na jejich zpracování! Přidejte jednoduše strouhanou cuketu k vajíčkům a připravte si neskutečně voňavou a chutnou roládu plněnou vaším oblíbeným druhem tvrdého sýra a získejte tak skvělou a rychlou snídani či večeři plnou vitaminů. Když ji jednou vyzkoušíte, budete ji rádi opakovat. Je snadná, rychlá a chutná.
Ingredience
Cuketu umyjte a osušte ji papírovými utěrkami. Nožem odkrojte oba konce, které bývají nahořklé a v oblasti stopky se často usazují pesticidy a jiné chemické látky používané při jejich pěstování.
Dužninu včetně slupky nastrouhejte na hrubém struhadle, vložte ji do misky a lehce posypejte solí. Promíchejte a nechte chvilku stát, aby cuketa pustila vodu.
Na kamnech rozehřejte pánev s trochou olivového oleje. Cuketu přendejte z misky do pánve, přičemž každou várku před umístěním na pánev rukama důkladně vyždímejte. V pánvi cuketu ještě trochu osolte (původní sůl se většinou spláchne vypuštěnou šťávou), promíchejte a restujte, dokud se zelenina nestáhne a nezmenší svůj objem.
Do hluboké misky vyklepněte čtyři vajíčka, lehce je osolte a podle chuti opepřete a rozšlehejte je vidličkou či metlou do hladké konzistence. Do ní pak přihoďte osmaženou cuketu a důkladně obojí promíchejte.
Pokud je to nutné, přilijte na pánev ještě trochu oleje, zahřejte jej na mírném až středním ohni a vlijte do pánve směs cukety a vajíček. Rozprostřete ji po celém povrchu a zvolna osmažte tenkou omeletu, přičemž vařečkou vytvořte po její ploše několik otvorů, kterými bude unikat pára a díky nimž se placka snáze a rychleji propeče. Během smažení silikonovou stěrkou neustále oddělujte okraje placky ode dna, aby se nepřichytávala.
Zaklopte pánev pokličkou a otočte ji, čímž dostanete placku na pokličku, z níž ji vrátíte na pánev otočenou na druhou stranu. Vzhledem k jemnosti placky by se jiným způsobem jen těžko otáčela.
Smažte cuketovou palačinku dozlatova i z druhé strany. Vložte ji na talíř a překlopte ji na kus pečicího papíru. Dokud je placka ještě horká, rozložte na ni několik plátků vašeho oblíbeného sýra tak, aby pokryly povrch placky a s pomocí papíru ji stočte do pevné rolády.
Tu pak naporcujte na jednotlivé šneky a s velkou chutí podávejte.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.