Smažená kuřecí stehna v kořeněné krustě - postup přípravy
Máte v oblibě smažené kuřecí kousky z nejrůznějších fast foodů? Pak si je můžete vcelku snadno připravit i doma. Kuřecí stehýnka v kořeněné krustě si zamilujete už po prvním soustu. Hodí se jak k obědu, tak i k večeři s čerstvým pečivem či bramborovým pyré.
Ingredience
Nejprve si kuřecí stehna vyskládejte do hlubší pánve s nepřilnavou vrstvou. Poté maso přelijte hrnkem mléka a hrnkem vody. Následně stehýnka okořeňte pepřem, také solí dle preferencí a maso vařte pod poklicí do změknutí. V další fázi se pusťte do přípravy vajec a kořeněné mouky k obalování.
Obalování kuřecích stehen, jejich smažení a konzumace
Nyní si v misce vyšlehejte vejce a v jiné nádobě promíchejte hladkou mouku spolu se solí, mletým černým pepřem a také mletou pálivou paprikou. Poté začněte obalovat vařená kuřecí stehna. Nejprve ve vajíčkách a nakonec v kořeněné moučné směsi.
K ruce si nakonec vezměte pánev a nalijte do ní dostatečné množství slunečnicového oleje. Ten rozpalte a smažte v něm obalovaná stehýnka dozlatova ze všech stran. Hotový pokrm servírujte se zeleninovým salátkem, studenými dipy a omáčkami i čerstvým pečivem dle libosti. Přejeme vám dobré chutnání.
Jak vylepšit moučnou směs k obalování masa?
Pokud máte rádi bylinky, můžete je k ochucení moučné obalovací směsi také použít. Vhodný bude například sušený koriandr (lístky), petrželka, oregano, bazalka, kerblík anebo pažitka. Možné je také použití mletého chilli koření, mletého kmínu či kari. Je jen na vaší volbě, jak bude výsledná krusta po usmažení stehen z kuřete chutnat.