Smažené bramborové paličky s kuřecím masem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na originální oběd či večeří, vyzkoušejte smažené bramborové paličky s kuřecím masem. Servírovat je můžete s oblíbeným dipem a osvěžujícím zeleninovým salátem.
Ingredience
Na obalení
Kuřecí maso vložte do osolené vody, přidejte koření na kuře a vařte ho 30–35 minut, dokud nebude měkké. Maso oberte od kostí a nakrájejte ho na malé kousky. Kosti ale nevyhazujte.
Brambory uvařte do měkka, sceďte je a rozmačkejte je. Poté k nim přidejte nakrájené kuřecí maso, sůl, mletý černý pepř a vše dobře promíchejte.
K bramborové směsi přidejte nastrouhaný tvrdý sýr a nasekaný kopr. Opět vše dobře promíchejte a ze směsi vytvořte 9 stejně velkých kuliček.
Kosti z kuřat velmi pečlivě očistěte. Mezi dlaněmi bramborovou kuličku mírně zploštěte a doprostřed vložte kost. Poté ji zabalte do těsta a vyválejte něj váleček.
Postup opakujte u všech kuliček. Do talířů si připravte hladkou mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce se solí a pepřem.
Bramborové paličky obalte nejdříve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance. Do hrnce nalijte dostatečné množství oleje a nechte ho rozpálit.
Obalené bramborové paličky smažte do zlatova. Poté je ihned servírujte s oblíbeným dipem a osvěžujícím zeleninovým salátem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.