Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené mini koblížky ze sladkého tvarohového těsta

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Smažené mini koblížky ze sladkého tvarohového těsta - postup přípravy

Jemné a měkké uvnitř a krásně křupavé zvenčí. Takové jsou báječné smažené koblížky, kterým nikdo neodolá. Můžete je podávat jak samotné, tak i plněné nejrůznějšími náplněmi. To záleží jen na vaší chuti a možnostech. Poradíme vám snadný recept na ty nejbáječnější koblížky, které jste kdy v životě jedli.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Do hluboké mísy vyklepněte dvě vajíčka. Přidejte k nim 60 gramů cukru a špetku soli a elektrickým šlehačem všechny ingredience vyšlehejte vysokou rychlostí do nadýchané, bělavé pěny. Bude to trvat kolem tří minut.




K vaječné pěně přidejte vanilkový cukr (případně vanilkovou esenci) a vložte vaničku tvarohu. Zapněte šlehač na nejnižší obrátky a začněte opatrně šlehat, abyste tvaroh do vaječné pěny jemně zapracovali bez stříkanců ulpívajících na vašem stropě.

Když v míse získáte jednolitou hmotu, přidejte k ní hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva, které do těsta prosejte přes jemné sítko. Vařečkou směs dobře promíchejte a zadělejte měkké a lepkavé těsto.

Poprašte si ruce trochou hladké mouky. Odeberte jednu čajovou lžičku těsta a rukama z něj vytvarujte kouli. Totéž udělejte i se zbylým množstvím připraveného těsta a vymodelujte z něho koblížky.


Na kamna postavte hrnec s vysokou vrstvou oleje. Vhoďte do něj malý kousek těsta, a pokud se začne smažit a stoupat na povrch, znamená to, že je olej připravený na smažení. Můžete tedy vhodit do hrnce s olejem vytvarované koblížky a smažte je na středním ohni, dokud samy nevyplavou na povrch a nezískají krásnou zlatavou barvu.

Usmažené koblížky opatrně vyndejte děrovanou lžící z hrnce a nechte je okapat v misce či v talíři vyloženém vrstvou papírových ubrousků.

Pak je můžete plničkou naplnit trochou marmelády či jiné náplně, anebo je nechte jen tak. Pocukrujte je přes sítko moučkovým cukrem a podávejte nejlépe čerstvé.

Dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů