Smažené placky „Lapti“ plněné bramborovou kaší - postup přípravy
Pokud holdujete nejrůznějším plackám, vyzkoušejte náš recept na neobvyklé tvarohové placky plněné bramborovou kaší. Jedná se o zajímavý pokrm, kterým hravě vyřešíte nejeden oběd, pokud ho však připravíte v miniaturní verzi, můžete posloužit i jako neotřelá pochutina k vínu.
Na těsto
Na kaši
V míse smíchejte tvaroh, vejce, zakysanou smetanu (nebo jogurt), cukr, sůl a rostlinný olej. Vymíchejte do hladké směsi a přidejte mouku s jedlou sodou. Zpracujte hladké těsto, přikryjte ho folií a nechte 10 minut odpočívat.
Uvařte oloupané a pokrájené brambory doměkka. Slijte vodu, do horkých brambor dejte máslo a rozšťouchejte je šťouchadlem na brambory. Pak přidejte vejce, sůl a mléko a vymíchejte kaši. Cibuli nakrájejte na kostičky a dejte ji smažit na 3 lžících oleje. Až bude osmažená dozlatova, vmíchejte ji do kaše.
Těsto dejte na mírně pomoučněný vál a rozdělte ho na 12 dílů. Z každého vyválejte kruhovou placku, dejte doprostřed lžíci kaše, zabalte, těsto spojte k sobě a zploštěte. Rozehřejte olej na pánvi a smažte placky z obou stran dozlatova.