Smetanová domácí zmrzlina se šuměnkou - postup přípravy
Pokud hledáte to nejlepší letní osvěžení, vyzkoušejte recept na tuto domácí zmrzlinu se šuměnkou. Její příprava je velmi snadná a zabere jen pár minut,
Ingredience
Velmi dobře vychlazené smetany ke šlehání vlijte do mixéru. Následně k nim přilijte kondenzované mléko.
Ke směsi přisypte šuměnku a směs mixujte po dobu 3 minut. Poté do ní vsypte čokoládovou posypku a směs už jen lehce promíchejte.
Směs přelijte do uzavíratelné nádoby a rozetřete ji. Poté ji uložte do mrazáku na minimálně 3 hodiny. Domácí zmrzlinu poté můžete ihned servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Culinária com Gilberto