Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smetanová tuňáková pomazánka s cibulí

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut

Smetanová tuňáková pomazánka s cibulí - postup přípravy

Připravte si delikátní svačinu či večeři, která vás dostane svou jednoduchostí, a přesto výraznou a bohatou chutí. Tuto smetanovou tuňákovou pomazánku s cibulí budete mít hotovou během pěti minut, a co je nejlepší, použijete pouze běžné suroviny, které najdete v každé lednici.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Slijte tekutinu z konzervy s tuňákem a obsah přendejte do misky. Poté přidejte smetanový sýr a směs pečlivě rozmíchejte.

2. KROK

Červenou cibuli očistěte, nakrájejte ji na větší kusy a přendejte ji do mixéru. Poté ji rozmixujte na malé kousky a přendejte ji do mísy.

3. KROK

Čerstvou pažitku nasekejte nadrobno a přisypte ji do mísy. Pomazánku dochuťte mletým pepřem, hořčicí, prolisovaným česnekem a citrónovou šťávou. Poté vše pečlivě promíchejte.

4. KROK

Pomazánku můžete ihned servírovat, lepé však bude chutnat, když ji necháte odležet v lednici alespoň 1 hodinu.

5. KROK

Tip: Udělejte z této pomazánky i luxusní kanapky. Uvařené vejce rozřízněte napůl, poloviny vaječných bílků naplňte tuňákovou pomazánkou, do které před tím můžete vmíchat nasekané žloutky. Poté naplněná vejce už jen ozdobte čerstvými bylinkami. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Jeden den recept

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů