Smetanová tuňáková pomazánka s cibulí - postup přípravy
Připravte si delikátní svačinu či večeři, která vás dostane svou jednoduchostí, a přesto výraznou a bohatou chutí. Tuto smetanovou tuňákovou pomazánku s cibulí budete mít hotovou během pěti minut, a co je nejlepší, použijete pouze běžné suroviny, které najdete v každé lednici.
Ingredience
Slijte tekutinu z konzervy s tuňákem a obsah přendejte do misky. Poté přidejte smetanový sýr a směs pečlivě rozmíchejte.
Červenou cibuli očistěte, nakrájejte ji na větší kusy a přendejte ji do mixéru. Poté ji rozmixujte na malé kousky a přendejte ji do mísy.
Čerstvou pažitku nasekejte nadrobno a přisypte ji do mísy. Pomazánku dochuťte mletým pepřem, hořčicí, prolisovaným česnekem a citrónovou šťávou. Poté vše pečlivě promíchejte.
Pomazánku můžete ihned servírovat, lepé však bude chutnat, když ji necháte odležet v lednici alespoň 1 hodinu.
Tip: Udělejte z této pomazánky i luxusní kanapky. Uvařené vejce rozřízněte napůl, poloviny vaječných bílků naplňte tuňákovou pomazánkou, do které před tím můžete vmíchat nasekané žloutky. Poté naplněná vejce už jen ozdobte čerstvými bylinkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Jeden den recept