Snickers řezy s arašídy a čokoládou - postup přípravy
Pro milovníky sladkého a také jedinečné chuti arašídů máme velice zajímavý recept, který je oblíbený v Rusku a dorazil také k nám. Vyzkoušejte a uvidíte, jak je tento dezert, složený z více vrstev, chuťově bohatý.
Těsto
Arašídová náplň
Čokoládová náplň
Poleva
Nejprve si připravte těsto, a to tak, že lehce vyšlehejte bílky, přidejte k nim ocet a cukr a tuto směs opět šlehejte až do pěny hutné konzistence. Poté postupně přidejte arašídy, strouhanku, a nakonec po částech také mouku. Vše dobře promíchejte.
Troubu předehřejte na 200 °C a vložte do ní plech vyložený pečicím papírem, na který jste nalili připravené těsto. Těsto pečte, dokud neztmavne, a stav zkontrolujte pomocí dřevěné špejle nebo párátka. Upečené těsto se na dřevo nepřichytává.
Arašídovou náplň získáte tak, že nejprve necháte v hrnci na mírném plameni rozpustit cukr. Až zkaramelizuje, přilejte k němu 800 ml mléka a za občasného míchání přiveďte k varu. Ze zbylých 200 ml mléka, pudinkového prášku a cukru uvařte pudink a nechte jej vychladnout. Po vychladnutí obě směsi spojte, přidejte rozměklé máslo a arašídy a krém vyšlehejte dohladka.
Pro přípravu čokoládové náplně nejprve v hrnci přidejte k bílkům cukr, vyšlehejte pomocí vidličky, přidejte žloutky a zahřívejte na mírném plameni. Poté přidejte také nalámanou čokoládu a nechte ji rozpustit. Po vychladnutí smíchejte s vyšlehaným máslem.
Na plát těsta dejte polovinu arašídové náplně, na ni čokoládovou náplň a na ni druhu polovinu arašídové náplně.
Poté vyšlehejte 200 ml smetany a už bude mít hustou konzistenci, natřete ji na vrch dezertu. Ve vodní lázni zahřívejte 150 ml smetany a rozpusťte v ní čokoládu. Polevu nechte trochu vychladnout a poté s ní dezert přelijte.