Špagety se smetanovou omáčkou - postup přípravy
Řada lidí zná jenom tu variantu, kde se používá omáčka rajčatová. Ta však není jediná. Neméně skvělou volbou jsou i špagety se smetanovou omáčkou, na které vám přinášíme recept. A o něm si troufneme říci, že kdo ho vyzkoušel, ten ho miluje. Ostatně není se čemu divit.
Ingredience
Připravte si omáčku
Jelikož po uvaření těstovin na ní nebude čas, je na místě si ji připravit jako první. Právě ta dá vašemu jídlu onu unikátní chuť. Na pánvi rozehřejte olej, na kterém lehce orestujte nakrájené stroužky česneku. Poté česnek zalijte vývarem a ten přiveďte k varu. Vařte do doby, než se vývar výrazně zredukuje, čímž ho zbude v pánvi málo, ale bude mít o tolik silnější chuť.
Následně přilijte smetanu, nasypte petrželku, zamíchejte a pomalu prohřívejte, dokud se smetana nezačne vařit. Opět můžete lehce redukovat na požadovanou konzistenci. V tu chvíli sporák vypněte a dejte pánev s omáčkou stranou.
Uvařte si těstoviny
Jdeme na přípravu těstovin. Ty je vhodné vařit podle návodu, který je na jejich obalu. Tedy v osolené vodě, které by měl být dostatek. Těstoviny potřebují při vaření prostor. Vařte je takzvaně al dente. Pamatujte, že lepší když jsou tvrdší, protože dojdou v omáčce, než když budou převařené. Tím byste je znehodnotili. Po uvaření je přeceďte a pokračujte dále v přípravě.
Smíchejte dohromady
Omáčku dejte zpět na sporák a začněte ji zahřívat. Jakmile je horká, tak do omáčky přihodíte vaše těstoviny. V tu chvíli ochutnáte, a pokud je to třeba, dochutíte solí a pepřem. V danou chvíli už jenom zamícháte, lehce necháte prohřát a můžete servírovat. Pamatujte, že těstoviny se vždy servírují již smíchané s omáčkou, nikdy zvlášť, jak je u nás v Čechách velkým zvykem.