Špenátové palačinky se sýrem - postup přípravy
Na tomto pokrmu si pochutnají i ti, kdo nejsou vegetariáni. Špenátové palačinky se sýrem jsou totiž nejen velmi zdravé, ale také lahodné. Neobsahují žádnou bílou mouku ani tuk. Proto se hodí vcelku dobře i do redukčního jídelníčku.
Ingredience
Začněte tím, že si omyjete vodou špenátové listy a nakrájíte je na menší kousky. Poté je vložte do kuchyňského robota a přidejte k nim vejce, ovesné vločky, vodu, sůl a mletý pepř dle chuti. Vše důkladně rozmělněte na kaši.
Smažení špenátových palačinek a jejich plnění
Nyní špenátové těsto přeneste z mixéru do mísy a rozpalte si pánev s trochou slunečnicového oleje. Pomocí naběračky naneste na její dno trochu těsta a to smažte z obou stran. Hotové špenátové palačinky plňte nahrubo strouhaným tvrdým sýrem a zarolujte.
Servírování špenátových palačinek
Špenátové palačinky se sýrem ihned podávejte. Skvělé však budou i studené na svačinu. Dopřát si je můžete i se slaným tvarohem či kozím sýrem. Přejeme vám dobrou chuť.
Různé variace slaných palačinek
Pakliže zrovna nedržíte dietu a chcete si pochutnat na slaných palačinkách, můžete je připravit klasicky jak jste zvyklí z hladké mouky, jedlé sody (kypřícího prášku) a mléka. Jen místo cukru přidáte sůl či Vegetu.
Perfektně vyniknou v palačinkovém těstíčku i najemno či nahrubo strouhané brambory anebo cuketa. K plnění se pak hodí například orestovaná cibulka s vypečenou slaninou. Pomazat ovšem můžete palačinky i slaným tvarohem, taveným sýrem či zakysanou smetanou. Možností se naskýtá skutečně několik, stačí si jen vybrat.