Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Špikovaná kuřecí prsa se slaninou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Špikovaná kuřecí prsa se slaninou - postup přípravy

Připravte si ta nejkřehčí špikovaná kuřecí prsa podle snadného receptu paní Jany Podolákové Burkartové. Můžete je servírovat s knedlíkem, brambory nebo rýží.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kuřecí prsa i s kůží nechte na skeletu, omyjte je a osušte. Poté je prošpikujte anglickou slaninou a ochuťte ze všech stran solí, provensálským kořením uzenou paprikou a muškátovým oříškem. 

2. KROK

Do pekáče vložte nakrouhanou mrkev, celer, petržel a nahrubo nakrájenou cibuli. K zelenině přidejte bobkový list, nové koření a hřebíčky. Ingredience zamíchejte a položte na ně maso. 

3. KROK

Vše zalijte vývarem tak, aby byla zelenina zcela ponořená. Pekáč zakryjte a pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Maso by mělo být upečené doměkka.

4. KROK

Po upečení maso z pekáče vyjměte, zakryjte ho alobalem a nechte ho chvíli odpočívat. Zatím dokončete přípravu omáčky. Ze směsi v pekáči vyndejte koření a zbytek rozmixujte ponorným mixérem. 

5. KROK

Omáčku zjemněte zakysanou smetanou a případně ji dochuťte. Upečené maso zbavte skeletu a nakrájené na plátky ho servírujte s omáčkou a houskovým knedlíkem nebo jinou oblíbenou přílohou. 

Poznámka: Omáčku už není nutné zahušťovat moukou. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů