Špikovaná kuřecí prsa se slaninou - postup přípravy
Připravte si ta nejkřehčí špikovaná kuřecí prsa podle snadného receptu paní Jany Podolákové Burkartové. Můžete je servírovat s knedlíkem, brambory nebo rýží.
Ingredience
Kuřecí prsa i s kůží nechte na skeletu, omyjte je a osušte. Poté je prošpikujte anglickou slaninou a ochuťte ze všech stran solí, provensálským kořením uzenou paprikou a muškátovým oříškem.
Do pekáče vložte nakrouhanou mrkev, celer, petržel a nahrubo nakrájenou cibuli. K zelenině přidejte bobkový list, nové koření a hřebíčky. Ingredience zamíchejte a položte na ně maso.
Vše zalijte vývarem tak, aby byla zelenina zcela ponořená. Pekáč zakryjte a pokrm pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 45 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Maso by mělo být upečené doměkka.
Po upečení maso z pekáče vyjměte, zakryjte ho alobalem a nechte ho chvíli odpočívat. Zatím dokončete přípravu omáčky. Ze směsi v pekáči vyndejte koření a zbytek rozmixujte ponorným mixérem.
Omáčku zjemněte zakysanou smetanou a případně ji dochuťte. Upečené maso zbavte skeletu a nakrájené na plátky ho servírujte s omáčkou a houskovým knedlíkem nebo jinou oblíbenou přílohou.
Poznámka: Omáčku už není nutné zahušťovat moukou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.