Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Staročeská žebrácká polévka z chleba

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Staročeská žebrácká polévka z chleba - postup přípravy

Pokud hledáte recept na tradiční, ale velmi jednoduchou polévku, jejíž hlavními ingrediencemi jsou chléb, česnek a voňavé bylinky, vyzkoušejte osvědčený recept od paní Romany Važanské. Její jemná, vyvážená chuť vás mile překvapí.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK
Očistěte cibuli a česnek, poté je nakrájejte na menší kousky. Do hrnce dejte sádlo a nechte ho rozpustit. Přidejte cibuli a restujte ji, dokud nedosáhne zlatavé barvy. Nakonec přihoďte česnek a orestujte ho už jen krátce, aby se nepřipálil a nezhořkl.
2. KROK

Chléb nakrájejte na větší kousky, přidejte ho do hrnce a orestujte společně s cibulí a česnekem. Přilijte vývar, přidejte kostku zeleninového bujónu a přiveďte polévku k varu. Následně ji rozmixujte.

3. KROK
Do polévky přilijte mléko a promíchejte. Přidejte nasekanou petrželku a dochuťte sušenou majoránkou, kterou předtím promněte v prstech. Podle své chuti dosolte a opepřete.
4. KROK

Tip: Jako vložku do polévky můžete přidat rozkvedlané vajíčko, smetanu nebo smažená vejce.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů