Šťavnaté masové kuličky ve smetanové omáčce - postup přípravy
Hledáte inspiraci ohledně vaření oběda nebo večeře pro svou hladovou rodinu? Pak jim zkuste připravit například šťavnaté masové kuličky ve smetanové omáčce. Nadšení z nich budou jak malí, tak velcí.
Masové kuličky
Omáčka
Začněte tím, že si v míse smícháte mleté maso spolu s jemně nasekanou cibulí, vejcem, solí a vařenou rýží.
Poté z masové hmoty tvořte středně velké kuličky, které obalíte ze všech stran v hladké mouce.
Jednotlivé porce následně smažte dozlatova na rozpáleném slunečnicovém oleji.
Až masové kuličky důkladně osmažíte, podlijte je šálkem vroucí vody a zakápněte rajským protlakem, osolte dle potřeby, přidejte bobkový list a vařte několik dalších minut.
Po cca dvaceti minutách přidejte i zakysanou smetanu a hladkou mouku rozmíchanou v půl šálku zbývající vody a provařte.
Posléze budou masové kuličky s omáčkou připravené ke konzumaci. Podávejte je například s vařenou rýží, čerstvým pečivem anebo i s opékanými brambory. Hodit se ovšem budou i těstoviny jakéhokoliv tvaru. Je jen na vás, s čím si tuto dobrotu dopřejete.
Dobrou chuť.
Pokud máte rádi bylinky, můžete do masového těsta (před tvořením kuliček) zakomponovat i jemně nasekanou petrželku, pažitku anebo i koriandr. Možné je maso doplnit i lisovaným stroužkem česneku či oblíbeným kořením (grilovací, do mletého masa a podobně).