Šťavnaté pečené kuře s jablky - postup přípravy
Připravte si šťavnaté pečené kuře plné bohatých chutí. Na povrchu ho zdobí zlatavá křupavá kůrčička a uvnitř vás mile překvapí šťavnatá jablka a jemná máslová nádivka.
Základ
Nádivka
Marináda
Zeleninová příloha
Na vymazání
Nejprve připravte nádivku. Máslo smíchejte s prolisovaným česnekem a Vegetou. Nyní připravte marinádu. V samostatné misce smíchejte majonézu s Vegetou, koriandrem, mletou sladkou paprikou, pepřem, česnekem a citronovou šťávou.
Kuře osušte papírovou utěrkou a nádivku rozprostřete pod kůží v oblasti prsou. Pomocí vidličky prsa pod kůží na několika místech propíchejte.
Poznámka: Dávejte pozor, aby nedošlo k protržení kůže.
Marinádou potřete celý povrch kuřete, které následně vložte na 2 hodiny do lednice. Mezitím připravte přílohu. Zeleninu oloupejte a nakrájejte – brambory na menší kusy, cibuli na čtvrtky a mrkev na kolečka.
Zeleninu ochuťte Vegetou, pepřem, mletou sladkou paprikou a sušeným česnekem. Vše zalijte olejem a důkladně zamíchejte.
Zeleninu vyskládejte kolem kuřete na pekáč vymazaný olejem. Do kuřete vložte jablka a jeho nožky svažte pomocí alobalu.
Poznámka: Z jablka před krájením odstraňte jádřinec.
Pokrm pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 90–120 minut.
Tip: Šťavnaté pečené kuře podávejte společně s pečenou zeleninou. Ke každé porci můžete přidat plátky čerstvých okurek, salát nebo rajčata.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: SUPER KELINCHAK