Šťavnatý zeleninový koláč se strouhaným sýrem - postup přípravy
Preferujete spíš bezmasá jídla? Potom vám zcela určitě udělá radost recept na šťavnatý zeleninový koláč se sýrem. Konzumovat ho můžete nejen na svačinu, ale také k rychlé rodinné večeři. Pokrm je velice vydatný, a tak dokonale zasytí.
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete brambory, omyjete je a nastrouháte do velké mísy nahrubo. Poté k nim přidejte i loupanou a nahrubo strouhanou mrkev. Dále si omyjte čerstvé papriky, očistěte je od semínek, stopek a pokrájejte na menší kostičky.
Také je potřeba naplátkovat očištěný pórek a najemno nasekat omyté hlávkové zelí. Tyto suroviny přisypte taktéž k bramborám a mrkvi. Nakonec ještě zasypte petrželkou a pusťte se do těsta.
Příprava těsta a dokončování zeleninové směsi na koláč
Nyní si k ruce vezměte středně velkou mísu a v ní vyšlehejte vajíčka spolu se solí, mlékem, olivovým olejem, mletým pepřem, kypřícím práškem a hladkou moukou. Vypracujte polotekuté těstíčko. To nalijte na zeleninu a pečlivě propojte čistýma rukama anebo vařečkou.
Fáze pečení zeleninového koláče a jeho servírování
Nakonec zeleninové těsto navrstvěte rovnoměrně do plechu s pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na cca 20 až 25 minut při teplotě 180 °C. Pak vyjměte, posypte strouhaným čedarem a dopékejte pět až deset minut. Koláč podávejte teplý s oblíbenými dipy. Přejeme vám dobrou chuť.