Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Strakatá buchta na plech s čokoládou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Strakatá buchta na plech s čokoládou - postup přípravy

Strakatá buchta s krémem a čokoládou je zajímavější alternativou tradičního dezertu, který se skvěle hodí i ke snídani. Je snadná na přípravu a rozplývá se na jazyku.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Na posypání

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou korpusu. Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidejte olej s mlékem, minerální vodou a pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nepropojí. 

2. KROK

Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, kakaem a vzniklé těsto nalijte do formy na pečení, vymazané máslem.

Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.

3. KROK

Těsto odložte bokem a připravte krém. Zakysanou smetanu vyšlehejte s vejci, klasickým i vanilkovým cukrem, mlékem, škrobem a strouhaným kokosem.  

4. KROK

Krémem pokryjte těsto na korpus na několika místech tak, jak to můžete vidět níže ve videu a posypte ho čokoládovými pecičkami. 

5. KROK

Strakatou buchtu pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut. Po vychladnutí ji servírujte nakrájenou na kousky. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: P-S BACKPARADIES

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů