Strakatá buchta na plech s čokoládou - postup přípravy
Strakatá buchta s krémem a čokoládou je zajímavější alternativou tradičního dezertu, který se skvěle hodí i ke snídani. Je snadná na přípravu a rozplývá se na jazyku.
Korpus
Krém
Na posypání
Na vymazání
Začněte s přípravou korpusu. Vejce vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do světlé pěny. Přidejte olej s mlékem, minerální vodou a pokračujte ve šlehání, dokud se ingredience nepropojí.
Do směsi vmíchejte mouku s kypřicím práškem do pečiva, kakaem a vzniklé těsto nalijte do formy na pečení, vymazané máslem.
Tip: Suché ingredience prosejte, aby v těstu nevznikly hrudky.
Těsto odložte bokem a připravte krém. Zakysanou smetanu vyšlehejte s vejci, klasickým i vanilkovým cukrem, mlékem, škrobem a strouhaným kokosem.
Krémem pokryjte těsto na korpus na několika místech tak, jak to můžete vidět níže ve videu a posypte ho čokoládovými pecičkami.
Strakatou buchtu pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut. Po vychladnutí ji servírujte nakrájenou na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: P-S BACKPARADIES

