Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Studentský řízek s hospodským zelným salátem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Studentský řízek s hospodským zelným salátem - postup přípravy

Studentský řízek nebo také řízek pro chudé je svérázný recept, který frčel během minulého století právě mezi chudými studenty. Obalený kus měkkého salámu ale může být lahůdkou i dnes, stačí sehnat kvalitní gothaj a připravit jej podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Studentský řízek

Hospodský zelný salát

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Bílé hlávkové zelí nakrájejte na tenké nudličky, vložte ho do hrnce či mísy, posypejte lžičkou soli, cukru a drceným kmínem, přidejte lžíci octa a rukou ho důkladně promněte. Směs nechte v chladu 2 hodiny uležet.

2. KROK

Kus kvalitního salámu gothaj nakrájejte na plátky široké asi 1 cm a na povrchu vytvořte špičkou nože mělké zářezy ve tvaru mřížky.

3. KROK

V misce rozšlehejte vajíčka dohladka, do vedlejšího talíře si nasypejte mouku a do druhého strouhanku. Každý plátek salámu obalte nejprve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance.

4. KROK

V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu rostlinného oleje a osmažte v něm obalené plátky salámu po obou stranách dozlatova. Během smažení lžící přelévejte povrch řízků, který není ponořen v oleji.

5. KROK

Hotové řízky nechte okapat od přebytečného tuku po smažení a podávejte je spolu s vařeným bramborem, kopečkem zelného salátu a trochou tatarské omáčky.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů