Sušená vepřová panenka s česnekem a paprikou - postup přípravy
Chcete-li svým hostům nabídnout skutečně zajímavý kousek masa, vyzkoušejte tento recept. Sušená vepřová panenka je pikantní a skvěle se hodí například jako pochoutka k pivu.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na menší kusy, z nichž část dejte na dno mísy. Maso zasypte solí a obalte jej ze všech stran. Nyní na maso položte další vrstvu masa, kterou znovu zasypte solí. Takto pokračujte, dokud budete mít kousky masa.
Mísu s masem následně vložte na 1 hodinu do lednice. Po této době maso vyjměte a pořádně ho omyjte, abyste z něj odstranili veškerou sůl. Poté maso osušte pomocí papírového ubrousku a připravte si koření.
Tip: K osušení masa použijte bílý ubrousek, protože některé barevné ubrousky pouštějí barvu a mohly by pokrm znehodnotit.
V hmoždíři rozdrťte koriandr a v robotu rozmixujte oloupané stroužky česneku. Vše společně smíchejte v míse, přidejte kmín, červený pepř a papriku. Směs zamíchejte a maso touto směsí důkladně potřete ze všech stran.
Následně kousky masa napíchejte na špejle s rozestupy asi 3 cm a špejle položte na okraje mísy. Na konec každé špejle přivažte provázek k zavěšení masa do vzduchu. Takto zavěšené maso sušte v pokojové teplotě maximálně tři dny.
Poznámka: Tři dny je optimální doba pro sušení masa. Pokud byste jej sušili déle, je možné, že se maso zkazí, bude suché, bude se špatně krájet i žvýkat.
Tip: Sušené maso servírujte nakrájené na plátky. Skvěle chutná s pivem.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: time to eat