Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sušenky s ovesnými vločkami a ovocem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Sušenky s ovesnými vločkami a ovocem - postup přípravy

Připravte si rychlé sušenky s ovesnými vločkami a ovocem, díky kterým už nebudete chtít ty z obchodu. Jsou příjemně křupavé, vláčné a vhodné ke svačince i jako dezert.

Ingredience pro:
14 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem, medem, zakysanou smetanou, olejem a skořicí.

Poznámka: Pokud nemáte rádi chuť skořice, vynechte ji.

2. KROK

Jakmile se ingredience propojí, přidejte prosetou mouku a polovinu množství ovesných vloček s kypřicím práškem do pečiva a mraženým ovocem. 

Tip: Místo klasické mouky můžete použít například rýžovou mouku.

3. KROK

Poznámka: Použít můžete například rybíz nebo jiné oblíbené ovoce. Místo ovoce můžete do těsta přidat také ořechy nebo kousky čokolády.

4. KROK

Poté, co se suroviny spojí, přidejte zbytek vloček a z těsta vytvořte kuličky, které odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem. 

5. KROK

Sušenky s ovesnými vločkami pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Poté je nechte vychladnout a skladujte je ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a suchém místě.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Natasha Shakinko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů