Sušenky s ovesnými vločkami a ovocem - postup přípravy
Připravte si rychlé sušenky s ovesnými vločkami a ovocem, díky kterým už nebudete chtít ty z obchodu. Jsou příjemně křupavé, vláčné a vhodné ke svačince i jako dezert.
Ingredience
Vejce vyšlehejte s cukrem, medem, zakysanou smetanou, olejem a skořicí.
Poznámka: Pokud nemáte rádi chuť skořice, vynechte ji.
Jakmile se ingredience propojí, přidejte prosetou mouku a polovinu množství ovesných vloček s kypřicím práškem do pečiva a mraženým ovocem.
Tip: Místo klasické mouky můžete použít například rýžovou mouku.
Poznámka: Použít můžete například rybíz nebo jiné oblíbené ovoce. Místo ovoce můžete do těsta přidat také ořechy nebo kousky čokolády.
Poté, co se suroviny spojí, přidejte zbytek vloček a z těsta vytvořte kuličky, které odkládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Sušenky s ovesnými vločkami pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. Poté je nechte vychladnout a skladujte je ve vzduchotěsné nádobě na tmavém a suchém místě.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Natasha Shakinko