Sváteční kuřecí salát - postup přípravy
Dobrý salát se vždy hodí, a to třeba i na vánoční či silvestrovský stůl. Pokud si trochu vyhrajete s jeho servírováním, bude lahodit i očím.
Na salát
Na lák
Uvařte si kuřecí stehna do měkka. (Pokud nemáte rádi stehna, použijte místo nich 2 kuřecí prsa.) Stejně tak uvařte vejce natvrdo. Nakrájejte si cibuli na čtvrtkolečka. V míse smíchejte vodu, ocet a cukr a do tohoto připraveného nálevu cibuli naložte na hodinu až hodinu a půl.
Až stehna vychladnou, sundejte z nich kůži a odstraňte všechny kosti. Pak maso nakrájejte na malé kousky, dejte je do mísy, přidejte 2 lžíce majonézy a podle chuti vše dosolte. Lák z cibule slijte. Tvrdý sýr nastrouhejte na hrubém struhadle a stejně tak vejce natvrdo. Rajčata nakrájejte na malé kostky. Do cukrářského sáčku si poté připravte trochu majonézy.
Do servírovací mísy dejte na dno polovinu masa. Na něj rozložte cibuli a naneste trochu majonézy. Na ni dejte polovinu sýra a opět majonézu. Poté do mísy navrstvěte vejce a na ně druhou polovinu masa, kterou posypejte zbytkem sýra. Navrch dejte trochu majonézy a tu zasypejte nakrájenými rajčaty. Poté můžete servírovat.