Švestková bublanina se skořicí - postup přípravy
Jemné sladké těsto rozplývající se na jazyku s nádechem švestek. Přesně tak lze popsat tuto chutnou buchtu, již se nebudete moci nabažit. Může sloužit jako skvělá sladká tečka po rodinném obědě nebo pohoštění k odpolední kávě.
Těsto
Švestky
Švestky rozpulte, vypeckujte a v hluboké míse je smíchejte se skořicí a vanilkovým cukrem. Do jiné mísy rozklepněte vejce, přidejte máslo s cukrem a vyšlehejte metličkou do pěny. Poté zašlehejte med, prášek do pečiva a mouku. Pokud by těsto bylo příliš husté, přilijte i trošku mléka na zředění.
Rozprostřete jej do formy (30×40 cm) vyložené pečicím papírem a navrch naskládejte švestky vnitřní stranou nahoru. Do důlku po pecce můžete dát lžičku hnědého cukru, pokud máte velmi rádi sladké. Vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 40 až 50 minut. Poté můžete podávat, dobrou chuť!