Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Švestková bublanina se skořicí

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Švestková bublanina se skořicí - postup přípravy

Jemné sladké těsto rozplývající se na jazyku s nádechem švestek. Přesně tak lze popsat tuto chutnou buchtu, již se nebudete moci nabažit. Může sloužit jako skvělá sladká tečka po rodinném obědě nebo pohoštění k odpolední kávě.

Ingredience pro:
1 porce

Těsto

Švestky

Kuchařka
Kuchařka: Nela Maloňková
1. KROK

Švestky rozpulte, vypeckujte a v hluboké míse je smíchejte se skořicí a vanilkovým cukrem. Do jiné mísy rozklepněte vejce, přidejte máslo s cukrem a vyšlehejte metličkou do pěny. Poté zašlehejte med, prášek do pečiva a mouku. Pokud by těsto bylo příliš husté, přilijte i trošku mléka na zředění.

2. KROK

Rozprostřete jej do formy (30×40 cm) vyložené pečicím papírem a navrch naskládejte švestky vnitřní stranou nahoru. Do důlku po pecce můžete dát lžičku hnědého cukru, pokud máte velmi rádi sladké. Vložte formu do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 40 až 50 minut. Poté můžete podávat, dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů