Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Švestkové šneky z listového těsta se skořicí

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 25 minut

Švestkové šneky z listového těsta se skořicí - postup přípravy

Švestkové šneky jsou skvělým způsobem, jak si vychutnat sladko-kyselou chuť ovoce, zabalenou v křupavém těstě. Jsou ideální pro všechny milovníky ovocných dezertů.

Ingredience pro:
4 kusy
+ -

Základ

Na pomazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Listové těsto rozdělte na 4 stejně široké pruhy, které posypte krupicí. Poté pruhy pokryjte nakrájenými švestkami, které posypte cukrem se skořicí. 

2. KROK

Okraje těsta spojte k sobě a pruh zarolujte do tvaru šneka. 

Tip: Při rolování naplněného těsta se můžete inspirovat postupem níže ve videu.

3. KROK

Švestkové šneky položte na plech vyložený pečicím papírem a potřete je rozšlehaným vejcem. Pokrm následně pečte v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut.

4. KROK

Šneky se švestkami servírujte posypané moučkovým cukrem. 

Tip: Pokrm můžete podávat jako předkrm, slaný dezert nebo lehkou svačinku.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů