Sýrová roláda se šunkou a vejci - postup přípravy
Velikonoční stůl skvěle doplní tato jemná sýrová roláda se šunkou, která je plná rozmanitých chutí. Pochoutku se nemusí bát připravit ani začínající kuchaři.
Základ
Náplň
Vejce vařte 10 minut a poté je oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mezitím ponořte goudu zabalenou v sáčku do samostatného hrnce s horkou vodou, kde ji nechte 30–40 minut.
Změklé máslo vyšlehejte s taveným sýrem, a jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich nasekanou pažitku, vejce a nakrájenou šunku.
Směs ochuťte solí, pepřem a odložte ji bokem. Změklý sýr vyjměte ze sáčku, položte na rovnou plochu a vyválejte ho na obdélníkový plát o tloušťce 0,5 cm.
Sýrový plát pokryjte náplní a zarolujte ho ze širší strany.
Poznámka: Se sýrem pracujte opatrně, ale rychle. Čím nižší totiž bude jeho teplota, tím náročnější bude jeho tvarování.
Sýrovou roládu se šunkou zabalte do pečicího papíru, alobalu a vložte ji na noc do lednice. Následující den pochoutku servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Než roládu zkonzumujete, uchovávejte ji ve vzduchotěsné roládě v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Swojskie jedzonko
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.