Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Sýrová roláda se šunkou a vejci

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Sýrová roláda se šunkou a vejci - postup přípravy

Velikonoční stůl skvěle doplní tato jemná sýrová roláda se šunkou, která je plná rozmanitých chutí. Pochoutku se nemusí bát připravit ani začínající kuchaři.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vařte 10 minut a poté je oloupejte a nakrájejte nadrobno. Mezitím ponořte goudu zabalenou v sáčku do samostatného hrnce s horkou vodou, kde ji nechte 30–40 minut.

2. KROK

Změklé máslo vyšlehejte s taveným sýrem, a jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do nich nasekanou pažitku, vejce a nakrájenou šunku.

3. KROK

Směs ochuťte solí, pepřem a odložte ji bokem. Změklý sýr vyjměte ze sáčku, položte na rovnou plochu a vyválejte ho na obdélníkový plát o tloušťce 0,5 cm. 

4. KROK

Sýrový plát pokryjte náplní a zarolujte ho ze širší strany.

Poznámka: Se sýrem pracujte opatrně, ale rychle. Čím nižší totiž bude jeho teplota, tím náročnější bude jeho tvarování.

5. KROK

Sýrovou roládu se šunkou zabalte do pečicího papíru, alobalu a vložte ji na noc do lednice. Následující den pochoutku servírujte nakrájenou na kousky.

Tip: Než roládu zkonzumujete, uchovávejte ji ve vzduchotěsné roládě v lednici. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Swojskie jedzonko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů