Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Teplý cuketový salát s česnekem a koprem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 8 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Teplý cuketový salát s česnekem a koprem - postup přípravy

Inspirujte se receptem na teplý cuketový salát, který je chuťově výrazný a hodí se jako svačinka nebo příloha k hlavnímu chodu. Salát je chutný a vhodný i pro dietáře.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cuket odkrojte okraje a poté je nakrájejte na hranolky o šířce 1 cm. Cukety následně smíchejte se solí, sladkou mletou paprikou a moukou. 

2. KROK

Na pánvi rozehřejte olej a cukety na něm smažte 10 minut. Po této době cukety přendejte do mísy a ochuťte je prolisovaným česnekem, sójovou omáčkou a vmíchejte do nich nasekaný kopr.

Poznámka: Během smažení pokrm občas zamíchejte.

3. KROK

Ingredience důkladně promíchejte a teplý cuketový salát servírujte s oblíbeným pečivem nebo jako přílohu k masu. 

Tip: Salát chutná skvěle také vychlazený. V takovém případě ho před servírováním nechte volně vychladnout a poté jej vložte na 15 minut do lednice.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Erstaunliche Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů