Teplý cuketový salát s česnekem a koprem - postup přípravy
Inspirujte se receptem na teplý cuketový salát, který je chuťově výrazný a hodí se jako svačinka nebo příloha k hlavnímu chodu. Salát je chutný a vhodný i pro dietáře.
Ingredience
Z cuket odkrojte okraje a poté je nakrájejte na hranolky o šířce 1 cm. Cukety následně smíchejte se solí, sladkou mletou paprikou a moukou.
Na pánvi rozehřejte olej a cukety na něm smažte 10 minut. Po této době cukety přendejte do mísy a ochuťte je prolisovaným česnekem, sójovou omáčkou a vmíchejte do nich nasekaný kopr.
Poznámka: Během smažení pokrm občas zamíchejte.
Ingredience důkladně promíchejte a teplý cuketový salát servírujte s oblíbeným pečivem nebo jako přílohu k masu.
Tip: Salát chutná skvěle také vychlazený. V takovém případě ho před servírováním nechte volně vychladnout a poté jej vložte na 15 minut do lednice.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Erstaunliche Rezepte