Tokáň z vepřového masa na černém pivu - postup přípravy
Připravte si tokáň podle Youtube kanálu Recepty bez brepty – výjimečný pokrm, který spojuje šťavnaté a křehké vepřové maso s bohatou karamelovou chutí černého piva.
Ingredience
Cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na tenké proužky, stejně, jako nakládané okurky. Dále nadrobno nakrájejte šunku s česnekem a na menší kousky vepřové maso.
Maso ochuťte pepřem, solí a odložte ho bokem. V hrnci na rozpáleném oleji smažte 1 minutu slaninu, poté k ní přidejte cibuli a vše smažte další 2 minuty. Do směsi přidejte česnek, který smažte další 1 minutu a nakonec přidejte protlak.
Ingredience promíchejte a přidejte k nim maso. Po opětovném promíchání maso smažte 5–10 minut, na tuk a poté ho podlijte pivem. Pokrm vařte minimálně dalších 5 minut a poté ho zalijte 200 ml vody.
Tokáň duste pod pokličkou, na mírném ohni, 60 minut, do změknutí masa. Následně vmíchejte do směsi šunku s okurkami a 100 ml vody a vařte ji dalších 10 minut pod pokličkou.
Poznámka: Bude-li to potřeba, dolejte pokrm vodou.
Tip: Tokáň podávejte s rýží, popřípadě s hranolky, pečivem nebo jinou oblíbenou přílohou. Pokrm můžete servírovat posypaný nasekanou pažitkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty