Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tokáň z vepřového masa na černém pivu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 89 minut

Tokáň z vepřového masa na černém pivu - postup přípravy

Připravte si tokáň podle Youtube kanálu Recepty bez brepty – výjimečný pokrm, který spojuje šťavnaté a křehké vepřové maso s bohatou karamelovou chutí černého piva.

Ingredience pro:
3 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na tenké proužky, stejně, jako nakládané okurky. Dále nadrobno nakrájejte šunku s česnekem a na menší kousky vepřové maso. 

2. KROK

Maso ochuťte pepřem, solí a odložte ho bokem. V hrnci na rozpáleném oleji smažte 1 minutu slaninu, poté k ní přidejte cibuli a vše smažte další 2 minuty. Do směsi přidejte česnek, který smažte další 1 minutu a nakonec přidejte protlak. 

3. KROK

Ingredience promíchejte a přidejte k nim maso. Po opětovném promíchání maso smažte 5–10 minut, na tuk a poté ho podlijte pivem. Pokrm vařte minimálně dalších 5 minut a poté ho zalijte 200 ml vody. 

4. KROK

Tokáň duste pod pokličkou, na mírném ohni, 60 minut, do změknutí masa. Následně vmíchejte do směsi šunku s okurkami a 100 ml vody a vařte ji dalších 10 minut pod pokličkou. 

Poznámka: Bude-li to potřeba, dolejte pokrm vodou. 

5. KROK

Tip: Tokáň podávejte s rýží, popřípadě s hranolky, pečivem nebo jinou oblíbenou přílohou. Pokrm můžete servírovat posypaný nasekanou pažitkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů