Tradiční holandský řízek z vepřového bůčku - postup přípravy
Pokud vás už nebaví klasické řízky, pohostěte svou rodinu tradičním holandským řízkem z vepřového bůčku podle YouTube kanálu Recepty bez brepty, který budete mít hotový během pár chvil. Servírujte ho s bramborovou kaší nebo šťouchaným bramborem a rozhodně nezapomeňte na kyselou okurku.
Na maso
Na obalení
Mleté vepřové maso přendejte do mísy a přidejte do něj vejce. Poté ho osolte a zasypte ho nasekanou čerstvou petrželkou.
Mleté vepřové maso dochuťte špetkou mletého černého pepře, vlijte do něj mléko a zasypte ho nahrubo nastrouhaným sýrem gouda.
Mleté maso velmi poctivě promíchejte a pokud máte čas, nechte ho chvíli odležet. Poté z něj vytvarujte placky dle požadované velikosti.
Placky pečlivě obalte nejdříve v hladké mouce, následně v rozšlehaných vejcích s trochou mléka a poté ve strouhance.
Do pánve nalijte olej a nechte ho dostatečně rozehřát. Poté v něm holandské řízky smažte z obou stran do zlatova.
Hotové holandské řízky ihned podávejte. Servírovat je můžete s bramborovou kaší nebo se šťouchaným bramborem, rozhodně však nezapomeňte na kyselou okurku.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty