Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Tukožroutská polévka se zeleninou a jogurtem

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 27 minut

Tukožroutská polévka se zeleninou a jogurtem - postup přípravy

S tímto receptem můžete zhubnout 3 kila za 5 dní. Zbavte se nadbytečných kil díky skvěle chutnající tukožroutské polévce plné vitamínů a voňavého koření.

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Základ

Do polévky

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Hlávkové zelí omyjte, nakrájejte ho na proužky a smíchejte ho v hrnci s oloupanou a na kostičky nakrájenou mrkví a s nadrobno nakrájenou červenou cibulí. Do hrnce přidejte omyté snítky petrželky a oloupané stroužky česneku. 

2. KROK

Tip: Pokud chcete, aby se vám rajčata lépe loupala, můžete je polít vroucí vodou, díky které se slupka uvolní.

3. KROK

Z rajčat odstraňte slupku, nakrájejte je na kousky a přidejte je k připravené zelenině. Ingredience ochuťte tymiánem, kmínem, mátou, chilli, solí a vše zalijte studenou vodou a přiveďte k varu – potrvá to 5 minut. Poté, co voda začne vřít, pokračujte ve vaření, pod pokličkou a na mírném ohni, 20 minut. 

4. KROK

Po uvaření zeleninu rozmixujte ponorným mixérem. V misce smíchejte bílý jogurt, prolisovaný česnek a vaječný žloutek. Tuto směs ochuťte šťávou z poloviny citronu a vlijte ji do polévky. 

5. KROK

Poznámka: Tukožroutskou polévku vařte ještě další 2 minuty a nakonec do ní vmíchejte trochu máty a chilli na ozdobu.

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: GÜLSÜMÜN SARAYI TV

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů