Turecký chléb „Bazlama“ s petrželkou a olivovým olejem - postup přípravy
Nadýchaný turecký chléb zvaný „Bazlama“ s petrželkou a olivovým olejem si nemusíte užívat jen na dovolené. Připravte si jej i u vás doma v kuchyni, překvapí vás, jak skvěle se hodí k pečenému nebo grilovanému masu.
Ingredience
Do velké mísy nasypte sušené droždí a cukr. Přilijte teplou vodu a mléko a směs důkladně promíchejte. Následně ji zasypte moukou, přidejte sůl a vypracujte hladké těsto.
Těsto přikryjte a nechte ho kynout na teplém místě po dobu 40 minut. Jakmile těsto nabyde na objemu, přendejte ho na pomoučený vál a znovu ho propracujte. Z těsta vytvořte šišku a rozdělte ji na 2 válečky. Z těchto válečků vytvořte 10 stejně velkých bochánků a nechte je kynout pod potravinářskou fólií.
Jednotlivé bochánky rozválejte na pomoučeném válu a postupně v pánvi s nepřilnavým povrchem osmažte všechny placky. Opékejte je pomalu, aby se nepřipálily. Po upečení hotové placky potřete olivovým olejem smíchaným s nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Sevgi’nin Yemek Tarifleri