Tvarohová pomazánka s čokoládovou příchutí - postup přípravy
Tato čokoládová dobrota poslouží jako pomazánka na pečivo či k ukojení věčné chuti na sladké všech domácích mlsounů. Její příprava trvá pár minut, a pokud použijete kvalitní vysokoprocentní čokoládu, výsledek lze směle zařadit do kategorie zdravého stravování.
Ingredience
Tvaroh rozdrobte do žáruvzdorné misky vhodné nad vodní lázeň. Přidejte k němu cukr, vejce, trochu soli a jedlé sody a všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem do hladké konzistence.
Misku postavte nad hrnec s vroucí vodou a ve vodní lázni tvaroh zahřívejte, dokud se nezmění na tekutinu. Rozlámejte tabulku čokolády na kousky (zda použijete mléčnou či hořkou vysokoprocentní čokoládu, záleží na vaší chuti a preferencích) a vhoďte ji do rozehřátého tvarohu. Metličkou míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Poté přes jemné sítko prosejte do směsi kakaový prášek, pečlivě jej zapracujte a stáhněte směs z ohně.
Do horké čokoládové směsi vmíchejte kousek másla a nalijte ji do vhodné misky. Povrch čokoládové pěny zakryjte přilnavou potravinářskou fólií tak, aby ležela přímo na hladině směsi a netvořil se tak škraloup. Směs poté nechte vychladnout a uložte ji do lednice, kde vydrží i několik dní.
Videopostup krok za krokem