Tvarohové buchty jako od babičky - postup přípravy
Kynuté tvarohové buchty jsou českou klasikou, a pokud je uděláte dobře, nemají chybu. Recept na jedny takové jako od babičky nám poskytla paní Tereza Koubková.
Na těsto
Na náplň
Dále
Do misky dejte vlažné mléko, rozdrobte do něho droždí a promíchejte. Smíchejte v míse mouku se solí a pak do ní nalijte mléko s droždím. Vzápětí přidejte rozpuštěné máslo, žloutky, cukr i vanilkový cukr a nastrouhanou kůru z citronu. Zamíchejte a pak rukama nebo robotem vypracujte hladké těsto. Přikryjte ho a nechte 60 až 90 minout kynout, v půlce kynutí těsto ještě jednou propracujte.
V míse si smíchejte tvarohy na náplň s citronovou kůrou, vanilkovým cukrem, a moučkovým cukrem. Pokud máte rádi více nebo méně sladký tvaroh, množství cukru můžete upravit.
Na vále z těsta odkrajujte malé kusy, udělejte z nich placičku a zabalte do každé trochu náplně. Dejte buchty na plech (či do pekáče) vymazaný olejem a vysypaný moukou a nechte je ještě asi 20 minut kynout. Potřete je rozpuštěným máslem a dejte péct do předehřáté trouby na 160 až 180 °C po dobu asi 40 minut. Záleží na vlastnostech vaší trouby.