Tvarohové knedlíky s jablky a mákem - postup přípravy
Nejrychlejší tvarohové knedlíky připravíte za méně než čtvrt hodiny. Autorka receptu, paní Hana Petrášová, se zapřísahá, že do 20 minut má i umyté nádobí. Pokud máte tedy chuť na lahodné ovocné knedlíky, při jejichž přípravě nestrávíte mládí u plotny, zkuste tento recept, který nikdy neselže.
Ingredience
K podávání
Tvaroh vyklopte z vaničky do hluboké misky, vyklepněte k němu jedno vajíčko, přidejte špetku soli a vidličkou promačkejte do homogenní konzistence. K té pak postupně přisypávejte polohrubou mouku a zapracujte ji do těsta. Když začne držet pohromadě, pokračujte v hnětení ručně. Přidejte tolik mouky, abyste získali tvárné, soudržné a ne příliš lepivé těsto.
Jablka umyjte a osušte a oloupejte, zbavte je stopek a jadřinců a nakrájejte čistou dužninu na osminky. Namočenýma rukama pak odebírejte malé kousky těsta, zformujte je do kuličky a tu rozplácněte na placku na pomoučeném válu. Doprostřed vložte osminku jablka a důkladně ji do těsta uzavřete.
Na sporáku přiveďte k varu velký hrnec s vodou a když začne divoce bublat, vhoďte do vody připravené knedlíky, které vařte zhruba 5 minut, případně dokud samy nevyplují na hladinu. Děrovanou lžící je vylovte z vody, nechte dobře okapat a servírujte na talíři posypané mletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.