Tvarohové řezy s čokoládovou polevou - postup přípravy
Až vás bude honit chuť na sladké, upečte si tyto pohledné a chutné tvarohové řezy podle receptu paní Dagmar Kazdové. Jsou neskutečně jemné a zvládne je levou zadní připravit i začátečník.
Na těsto
Na krém
Na polevu
Zapněte troubu, aby se předehřála na 180 až 200 °C, a připravte těsto. V míse smíchejte vejce, cukr, olej a 1 hrnek mléka do hladké směsi. K té pak přisypejte prášek do pečiva, vanilkový cukr a nakonec prosejte dva hrnky hladké mouky. Vypracujte hladké a polotekuté těsto. Polovinu těsta vlijte do plechu vytřeného máslem a vysypaného moukou, anebo vyloženého pečicím papírem. Ke druhé polovině těsta přidejte kávu, kakao a 3 lžíce mléka, dobře promíchejte a nalijte ho na světlé těsto v plechu. Korpus vložte do trouby a pečte ho asi 15 až 20 minut.
Na krém podle návodu připravte pudink z mléka a pudinkového prášku. Pudink za stálého míchání vařte, dokud nezíská velmi hustou konzistenci, a odstavte ho z ohně. Do horkého pudinku ihned zašlehejte máslo a hned po něm dva tvarohy, rum a cukr. Krém vyšlehejte dohladka.
Upečené těsto nechte úplně vychladnout. Poté na něj naneste ještě teplý pudinkový krém, který uhlaďte do roviny a nechte ztuhnout. Nakonec ve vodní lázni připravte polevu z rozpuštěné čokolády a zakysané smetany, z nichž vymíchejte hladkou směs. Tu pak rozetřete na povrch dortu, vytvořte na ní vidličkou nebo speciální cukrářskou kartou ozdobné vlnkování a případně ji posypejte cukrářským zdobením. Hotový dezert vložte do lednice vychladit a ztuhnout. Pak už jen nakrájejte na porce a podávejte.