Tvarohové tyčinky s rozinkami a smetanou - postup přípravy
Tvaroh nyní můžete jíst ve velmi zajímavém provedení. Tvarohové tyčinky poslouží jako pochoutka k pivu, ale také například jako doplněk k zeleninovému salátu nebo si je můžete připravit ke snídani.
Ingredience
Tvaroh rozmixujte v míse s cukrem, solí, vejcem a zakysanou smetanou. Do směsi přidejte kypřicí prášek do pečiva se sušeným droždím, vanilkovým cukrem a vše důkladně zamíchejte.
Do jiné mísy nastrouhejte gratinované jablko, které přidejte do tvarohové směsi společně s rozinkami. Do těsta následně přisypte mouku.
Poznámka: Mouku přidávejte po částech, aby se ingredience lépe propojily.
Těsto položte na pomoučený vál a uhněťte z něj váleček, který rozdělte na 3 stejné části. Z každé části vyválejte plát o výšce 1 cm a nakrájejte ho na proužky o šířce 1,5–2 cm.
Na pánvi rozpalte olej a tvarohové tyčinky na něm smažte z každé strany přibližně 2–3 minuty, dozlatova. Hotové tyčinky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk.
Poznámka: Doba smažení je závislá na výkonnosti vašeho sporáku.
Tip: Tyčinky z tvarohu můžete podávat samostatně, ale také je namáčet do oblíbeného dipu. Můžete z nich udělat i zajímavý doplněk zeleninového salátu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Мой Дастархан Вкусно и Быстро