Univerzální rajčatová omáčka s paprikou - postup přípravy
Univerzální rajčatová omáčka je skvělým pomocníkem do kuchyně, protože se hodí k přípravě různých pokrmů, jako jsou masa nebo pizza. Hotová je za pár minut.
Ingredience
Rajčata omyjte, zbavte stopek, nakrájejte je na menší kousky a smíchejte je s nakrájenou červenou i pálivou paprikou.
Poznámka: Před krájením z červené papriky odstraňte semeník.
Ingredience rozemelte, vložte do většího hrnce a přiveďte je k varu. Směs ochuťte mletou sladkou paprikou a bobkovým listem.
Poznámka: Nemáte-li rádi paprikovou chuť, mletou papriku nepřidávejte.
Přidejte kuličky pepře, sůl, cukr a směs vařte 20–30 minut. Po této době koření z omáčky vyjměte a začněte s plněním sterilizovaných sklenic.
Poznámka: Díky receptu můžete získat až 4500 ml univerzální rajčatové omáčky.
Naplněné sklenice pevně uzavřete sterilizovanými víčky a nechte je vychladnout dnem vzhůru. Poté univerzální rajčatovou omáčku skladujte na tmavém a chladném místě. Můžete ji ale skladovat i při pokojové teplotě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Коллекция Рецептов

