Vanilkový piškot plněný meruňkovým džemem - postup přípravy
Pokud vás honí mlsná, dopřejte si skvostný zákusek v podobě vanilkového piškotu s meruňkovým džemem. Jeho přípravu zvládne i úplný začátečník. Konzumovat můžete tohle sladké pečivo nejen k snídani, ale třeba i na svačinu.
Ingredience
Začněte tím, že si v míse vyšleháte do pěny vejce spolu s krupicovým a vanilkovým cukrem. Poté přilijte slunečnicový olej, mléko a metličkou vše propojte.
Nakonec ještě vsypte do těsta prosátou polohrubou mouku, kypřící prášek a máte hotovo. Konzistence směsi by měla být polotekutá a bez hrudek.
Fáze pečení vanilkového piškotu a jeho servírování
Nyní si k ruce vezměte plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Pak do něj vlijte rovnoměrně polovinu těsta a na něj natřete opatrně meruňkový džem.
Přes ten nakonec nalijte zbylé množství těsta a takto dejte piškot péct do trouby na cca 20 až 30 minut při teplotě 180 °C. Upečený koláč vyjměte, potřete zbylým množstvím džemu, posypte strouhaným kokosem a po zchladnutí podávejte pokrájený na stejně velké porce. Uprostřed řezu uvidíte onen meruňkový džem. K dezertu si dopřejte třeba šálek kávy anebo čaje. Přejeme dobrou chuť.
Různé variace piškotového těsta
Pokud máte rádi pestré chutě piškotového těsta, nic vám nebrání v tom, ochutit ho dle svých vlastních představ. Kromě vanilkového bude skvělé i to kakaové (přidáte jen kakaový prášek). Ozvláštnit pak můžete těsto i mletými vlašskými oříšky anebo třeba mletým mákem.