Vánoční bramborový salát s majonézou a hořčicí - postup přípravy
Připravte si poctivý vánoční bramborový salát podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Má bohatou a osvěžující chuť a je ideální k masu i rybám.
Ingredience
Brambory očistěte a vařte je 20 minut v osolené vodě. Mezitím v míse vyšlehejte vaječné žloutky, do kterých postupně přidávejte olej.
Poznámka: Brambory vařte ve slupce. Olej se žloutky musí mít pokojovou teplotu.
Jakmile vznikne majonéza, ochuťte ji solí a octem, dle vlastní chuti. Nyní oloupejte mrkev s celerem a zeleninu vařte 15–20 minut, do změknutí.
Během vaření zeleniny, nakrájejte cibuli a nakládané okurky nadrobno. Nakrájejte také uvařenou zeleninu a oloupejte uvařené brambory.
Cibuli vložte do větší misky, kde ji posypte solí a nechte ji 30 minut odpočívat. Poté ji zalijte worcestrovou omáčkou, zasypte cukrem a přidejte hořčici. Ingredience zamíchejte a přidejte k nim zbytek nakrájené zeleniny a domácí majonézu.
Do vánočního bramborového salátu vmíchejte konzervovaný hrášek a pokrm dochuťte solí a cukrem.
Tip: Salát můžete přikyselit a naředit trochou nálevu z nakládaných okurek.
Do salátu přidejte nakrájené brambory, vše zamíchejte a na závěr přidejte vařená vejce.
Tip: Brambory a vejce můžete nakrájet nožem, nebo můžete použít krájecí mřížku. Vejce uvaříte během 10 minut. Poté je nechte vychladnout a oloupejte je.
Salát ochuťte pepřem a podávejte ho ozdobený petrželkou a kousky citronu.
Poznámka: Bramborový salát můžete podávat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. Zkonzumujte ho co nejdříve a do té doby ho uchovávejte v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty