Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vánoční bramborový salát s majonézou a hořčicí

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Vánoční bramborový salát s majonézou a hořčicí - postup přípravy

Připravte si poctivý vánoční bramborový salát podle receptu z Youtube kanálu Recepty bez brepty. Má bohatou a osvěžující chuť a je ideální k masu i rybám.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory očistěte a vařte je 20 minut v osolené vodě. Mezitím v míse vyšlehejte vaječné žloutky, do kterých postupně přidávejte olej. 

Poznámka: Brambory vařte ve slupce. Olej se žloutky musí mít pokojovou teplotu.

2. KROK

Jakmile vznikne majonéza, ochuťte ji solí a octem, dle vlastní chuti. Nyní oloupejte mrkev s celerem a zeleninu vařte 15–20 minut, do změknutí. 

3. KROK

Během vaření zeleniny, nakrájejte cibuli a nakládané okurky nadrobno. Nakrájejte také uvařenou zeleninu a oloupejte uvařené brambory. 

4. KROK

Cibuli vložte do větší misky, kde ji posypte solí a nechte ji 30 minut odpočívat. Poté ji zalijte worcestrovou omáčkou, zasypte cukrem a přidejte hořčici. Ingredience zamíchejte a přidejte k nim zbytek nakrájené zeleniny a domácí majonézu. 

5. KROK

Do vánočního bramborového salátu vmíchejte konzervovaný hrášek a pokrm dochuťte solí a cukrem. 

Tip: Salát můžete přikyselit a naředit trochou nálevu z nakládaných okurek.

6. KROK

Do salátu přidejte nakrájené brambory, vše zamíchejte a na závěr přidejte vařená vejce. 

Tip: Brambory a vejce můžete nakrájet nožem, nebo můžete použít krájecí mřížku. Vejce uvaříte během 10 minut. Poté je nechte vychladnout a oloupejte je.

7. KROK

Salát ochuťte pepřem a podávejte ho ozdobený petrželkou a kousky citronu. 

Poznámka: Bramborový salát můžete podávat ihned, ale skvěle chutná také vychlazený. Zkonzumujte ho co nejdříve a do té doby ho uchovávejte v lednici. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů