Vánoční šišky - postup přípravy
Vánoční šišky jsou jednoduché cukroví poprášené moučkovým cukrem, díky čemuž vypadá jako zasněžené. Na vánoční stůl se tak taková dekorace, která i skvěle chutná, více než hodí.
Ingredience
Do mísy dejte změklé máslo, cukr a sůl a vše dokonale promíchejte. Přidejte olej a vejce a opět promíchejte. Prosejte do mísy kakao a znovu promíchejte. Poté přidejte postupně prosátou mouku a prášek do pečiva a vymíchejte těsto, v pozdější fázi budete muset použít ruce. Vypracované hladké těsto zabalte do fólie a dejte na 20 minut do lednice.
Udělejte z těsta kousky ve tvaru podlouhlého oblázku jako základ šišky a nožem nahoře vytlačte vzor do kříže. Pak je položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct na 15 minut při teplotě 180 °C
Šišky po vychladnutí poprašte moučkovým cukrem, dá jim to atraktivní zasněženou podobu. Ale je možné je po dvou slepit dohromady například marmeládou.