Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Variace na bagetovou pizzu z pánve s karbanátky a vajíčkem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Variace na bagetovou pizzu z pánve s karbanátky a vajíčkem - postup přípravy

Přinášíme vám další recept z kategorie rychlých, snadných a levných receptů pro chvíle nouze. Pokud potřebujete nasytit hladové krky a nemáte času, surovin nebo peněz nazbyt, tento recept vám skvěle poslouží. Nejenom že je snadný a levný, ale chutná skvěle, což o sobě ne všechny podobné recepty mohou tvrdit. Vyzkoušejte ho a posuďte sami.

Ingredience pro:
6 porcí

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Bagetu, rohlíky či veku nakrájejte na plátky přibližně o stejné síle. Pečivo nemusí být čerstvé, stačí to včerejší. Kulatou kovovou pánev bez plastových či dřevěných součástí o průměru kolem 26 centimetrů bohatě vytřete máslem a vyskládejte na její dno vrstvu plátků pečiva.

2. KROK

Mleté maso vložte do hluboké mísy a posypejte ho solí a mletým černým pepřem. Oloupejte cibuli, nasekejte ji na jemné kostičky a vsypte ji do mísy k masu. Nejlépe rukou pak všechny přísady promíchejte tak, aby se, co nejrovnoměrněji propojily. Z masa odebírejte menší kousky zhruba o velikosti plátků bagety v pánvi, zformujte z nich malé karbanátky a každý pokládejte je na každý plátek pečiva v pánvi.

3. KROK

Do misky vyklepněte čtyři vajíčka přidejte sůl a mletý černý pepř, přilijte mléko a všechny přísady metličkou vyšlehejte do jednolité konzistence. Touto směsí pak zalijte rohlíky a maso v pánvi a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte ho 20 minut. Mezitím na hrubém struhadle nastrouhejte sýr. Po uplynutí 20 minut vyndejte pánev s masovou pizzou z trouby, posypejte ji sýrem a vraťte ji zpátky do trouby dopéct na dalších 10 minut.

4. KROK

Hotovou dobrotu nechte mírně zchladnout, posypejte čerstvě nasekanou petrželkou, bazalkou či oreganem, nakrájejte podle masových koulí na porce a podávejte spolu s čerstvou zeleninou nebo zeleninovým salátem.

5. KROK

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů