Vejce v trojobalu s kořením a parmazánem - postup přípravy
Máte-li doma přebytek vajec a už vás nebaví stále připravovat omelety nebo míchaná vajíčka, usmažte si vejce v trojobalu. Pokrm můžete podávat jako svačinku s dipem, ale také jako rychlou večeři s pečivem nebo jinou přílohou.
Základ
Na obalování (1 šálek = 240 ml)
Na smažení
Vejce dejte vařit do vroucí vody na 12 minut. Poté je nechte vychladnout a oloupejte je. Do jedné misky nasypte pšeničnou mouku, v druhé misce smíchejte syrová vejce se solí, kořením Tempero Baiano a oreganem.
Poznámka: Místo koření Tempero Baiano můžete použít jakékoliv jiné oblíbené koření.
Do třetí misky nasypte strouhanku, kterou smíchejte s nastrouhaným parmazánem a uvařená vejce následně obalte nejprve v mouce, poté ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance. Celý postup opakujte ještě jednou – tzn. 2x obalte každé vejce v trojobalu.
V hrnci rozehřejte 400 ml oleje a vejce smažte dozlatova, přibližně 2–4 minuty.
Tip: Zda je olej dostatečně rozehřátý, poznáte tak, že do něj vložíte špejli. Pokud se kolem ní olej začne vařit, můžete do hrnce vložit vejce v trojobalu.
Poznámka: Usmažená vejce odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Můžete je jíst samotná nebo je podávat s oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Quero Mais Receitas