Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vejce v trojobalu s kořením a parmazánem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 16 minut

Vejce v trojobalu s kořením a parmazánem - postup přípravy

Máte-li doma přebytek vajec a už vás nebaví stále připravovat omelety nebo míchaná vajíčka, usmažte si vejce v trojobalu. Pokrm můžete podávat jako svačinku s dipem, ale také jako rychlou večeři s pečivem nebo jinou přílohou.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Základ

Na obalování (1 šálek = 240 ml)

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce dejte vařit do vroucí vody na 12 minut. Poté je nechte vychladnout a oloupejte je. Do jedné misky nasypte pšeničnou mouku, v druhé misce smíchejte syrová vejce se solí, kořením Tempero Baiano a oreganem.

Poznámka: Místo koření Tempero Baiano můžete použít jakékoliv jiné oblíbené koření.

2. KROK

Do třetí misky nasypte strouhanku, kterou smíchejte s nastrouhaným parmazánem a uvařená vejce následně obalte nejprve v mouce, poté ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance. Celý postup opakujte ještě jednou – tzn. 2x obalte každé vejce v trojobalu.

3. KROK

V hrnci rozehřejte 400 ml oleje a vejce smažte dozlatova, přibližně 2–4 minuty. 

Tip: Zda je olej dostatečně rozehřátý, poznáte tak, že do něj vložíte špejli. Pokud se kolem ní olej začne vařit, můžete do hrnce vložit vejce v trojobalu.

4. KROK

Poznámka: Usmažená vejce odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Můžete je jíst samotná nebo je podávat s oblíbeným dipem. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Quero Mais Receitas

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů