Vepřová plec na paprice se smetanou - postup přípravy
Recept na vepřové na paprice podle paní Ivany Reisingerové budete milovat. Je to jednoduchá, ale osvědčená klasika, na které si vždy pochutnáte.
Ingredience
Jíška
Vepřovou plec pokrájejte na kostky a poté ji orestujte v hrnci na rozpáleném sádle, a to ze všech stran. Orestované maso vyjměte z hrnce a odložte bokem.
Dejte do hrnce smažit najemno nakrájenou cibuli. Jakmile získá světle růžový nádech, zaprašte ji lžící mleté papriky a pár sekund ji restujte.
Zalijte obsah hrnce vývarem a promíchejte. Pokud ho nemáte postačí voda. V tom případě ale do hrnce přidejte také bobkový list, nové koření, celý pepř a sůl.
Omáčku přiveďte k varu, vraťte do ní lehce orestované maso a vařte ji na mírném ohni, dokud nebude maso měkké. Maso poté vyjměte bokem, případně vytáhněte i koření, pokud jste neměli vývar, a zahustěte omáčku jíškou. Vařte dalších 20 minut, podle chuti dosolte.
Poté vraťte maso do omáčky, přilijte trochu smetany, přidejte na tenké nudličky pokrájenou kapii a vařte dalších 5 minut. Hotové maso s omáčkou podávejte s rýží či jakoukoliv jinou vhodnou přílohu dle vaší chuti.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.