Vepřová sekaná s kadeřávkem - postup přípravy
Sekaná s kadeřávkem podle receptu od paní Ivany Reisingerové potěší každého milovníka dobrého jídla. Hodí se jak ke každodennímu, tak i nedělnímu obědu.
Ingredience
Housky namočte v mléce. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Rozpalte olej a dejte na něj smažit cibuli dozlatova. Jakmile zesklovatí, přidejte česnek a obojí pomalu smažte dozlatova. Poté je odeberte z pánve a nechte vychladnout.
Mleté maso dejte do větší mísy a okořeňte ho solí a pepřem. Z namočených housek vymačkejte přebytečné mléko a přidejte je k masu.
Nakrájejte hrst kadeřávku nahrubo. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Poté do ní vhoďte kadeřávek, promíchejte, nechte ho v ní pár sekund a vylovte ho děrovanou naběračkou. Dejte ho hned poté zchladit do misky s ledově studenou vodou, zachová si díky tomu svou barvu.
Do těsta na sekanou vmíchejte vychladlou cibuli, česnek a také kadeřávek. Přidejte vejce, majoránku a nejlépe rukama míchejte tak dlouho, dokud nezískáte homogenní masovou směs. Poté z ní vytvarujte úhlednou šišku.
Celou šišku sekané vložte do pekáče, podlijte ji troškou vody a pečte ji odkrytou v troubě předehřáté na 200° C, dokud krásně nezezlátne. Během pečení ji občas přelijte výpekem. Hotovou sekanou podávejte s bramborovou kaší.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.