Vepřové kostky s bramborami z 1 pánve - postup přípravy
Až nebudete mít čas na vaření, přijde vám vhod tento jednoduchý recept na vepřové kostky. Pokrm je šťavnatý, aromatický a ocení ho všichni milovníci dobrého jídla.
Ingredience
Vepřové maso nakrájejte na větší kostky, které smažte 4–6 minut, ze všech stran, do změknutí.
Poznámka: Pokud nemáte pánev s nepřilnavým povrchem, potřete ji 1–2 lžícemi oleje.
Maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte na proužky nakrájenou cibuli 1–2 minuty. Poté ji z pánve vyjměte a do pánve vložte máslo. Jakmile se rozpustí, přidejte oloupané nakrájené brambory, které zakryjte pokličkou a smažte je 5 minut.
Poté brambory přendejte do větší mísy, kde je smíchejte s nakrájeným česnekem, nasekanou petrželkou, solí a rozdrcenými semínky koriandru.
Do bramborové směsi přidejte vepřové kostky a servírujte je samotné nebo s oblíbenou omáčkou.
Tip: K pokrmu se skvěle hodí například česneková nebo bylinková omáčka.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Alina FooDee

