Vepřové kotlety na medu s česnekem - postup přípravy
Vepřové kotlety na medu mají nejen originální chuť. Maso je navíc velmi křehké, šťavnaté a vypadá lákavě. Pokrm může být vhodnou součástí slavnostní tabule.
Ingredience
Omáčka
Na posypání
Maso nakrájejte na větší kousky, osolte je, opepřete a ochuťte sušeným česnekem a sladkou mletou paprikou. Na pánvi rozpalte olej a maso na něm smažte z každé strany 5 minut.
Následně maso z pánve vyjměte a vložte do ní máslo, které nechte rozpustit. Přidejte také nakrájený česnek, sójovou omáčku, med a rýžové víno. Ingredience zamíchejte a do vzniklé omáčky vložte maso. Celý proces potrvá 1 minutu.
Po přidání masa pokrm vařte 2 minuty a pánev odstavte z tepla.
Tip: Maso servírujte posypané nasekanou petrželkou s omáčkou a oblíbenou přílohou, jako je například rýže, brambory nebo hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Meat & Veggies