Vepřové maso na mrkvi s hráškem - postup přípravy
Nevíte-li, co k obědu, vyzkoušejte snadný recept podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Vepřové maso na mrkvi je chutný, výživný a sytý pokrm, který si zamilujete.
Ingredience
Nadrobno nakrájenou cibuli smažte 2–3 minuty na rozpuštěném sádle. Poté k ní přidejte, na větší kousky nakrájené, maso, které předem ochuťte pepřem, solí a kmínem.
Maso smažte přibližně 4 minuty, ze všech stran, aby se zatáhlo a následně k němu přidejte bobkový list. Vše zalijte litrem vroucí vody a maso duste, 90 minut, pod pokličkou na mírném ohni.
Tip: Po 70 minutách můžete k masu přidat oloupané a nakrájené brambory, které se během 20 minut uvaří společně s masem.
Hotové maso, případně i s brambory, z hrnce vyjměte a do vypečené šťávy vmíchejte, nahrubo nastrouhanou, mrkev s hráškem. Směs dolijte vodou, ochuťte oblíbenou kořenící směsí a, je-li to potřeba, zahustěte ji domácí jíškou.
Tip: K dochucení můžete použít například Vegetu. Domácí jíšku připravíte smícháním tuku s hladkou moukou v poměru 1:1.
Po zahuštění pokrm vařte ještě 10 minut a na závěr ho dochuťte citronovou šťávou, cukrem a solí dle vlastních chuťových preferencí.
Vepřové maso na mrkvi servírujte s vařenými brambory, rýží nebo jinou oblíbenou přílohou.
Tip: Brambory můžete servírovat posypané nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty